Hamis bejgli

2012-02-05

sponsored links


Eltûnésem oka igen egyszerû, mostanában a család kérésére fõztem a kedvenceiket, karácsony után valahogy erre vágytunk, ez pont kapóra jött, mert igazából nem is volt túl sok kedvem újdonságokkal kísérletezni, ezeket szépen elrendezni és fotózni fõleg, hogy annyira korán sötétedett is, reggel sötétben mentünk és sötétbe értünk haza  a munkából. A maradék pár órát inkább a családi életünkre használtuk fel és a konyhában tényleg minden a minimumra szorítkozott.
Szerintem ez még egy pár hétig így is fog maradni, de tavasszal újult erõvel szeretném belevetni magamat a fõzésbe, igaz addig még vár ránk egy kivizsgálós hét a Vadaskertben, brrr kórházi koszt, majd esetleg beszámolók errõl is, még nem tudom.... addig kérlek legyetek türelemmel, jövök, amint kedvem és idõm engedi.

Addig is hozok egy hamis bejgli receptet, amit tényleg gyorsan elkészíthetõ és nagyon fincsi, nálunk jobban bejött, mint az igazi kelesztett bejgli. Az is bizonyítja mindezt, hogy az utolsó 3 szeletet sikerült lencsevégre kapnom, mielõtt eltûnt :)

Jaj és itt a hóóóó!!!! Délután szánkózás a program, ha picit enged az idõ az aktuális -12 C-ból, apropó holnap lehet sítalpakat kellene tennem a kocsira, hogy a hegyrõl lejussak?! :)

A tészta receptje nagyon univerzális, mert többféle sütihez használható, almás pite, rácsos pite, linzer, keksz, darálós keksz és hamis bejgli, de a variációk száma itt még közel sem ért a végéhez, fantázia kérdése, mert annyira jól kezelhetõ percek alatt összeállítható a tészta, hogy mostanában ez lett az egyik kedvencünk.

Ebbõl az adagból nekem 5 rúd jött ki.

50 dkg margarin
1 kg liszt
30 dkg porcukor ...

Folytats a blogon ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s