Hamis almás pite
sponsored links
további részletekért kattints erre a feliratra
Talán lesz olyan, aki megkérdõjelezi, hogy miért vacakol Willson is és én is azzal, hogy a süteményekbe nem sütjük bele a gyümölcsöt?! – A válaszom pedig az, hogy azért ez a “fóbia” mindkettõnknél – és jó néhány nézetünket osztó paleosnál -, mert a gyümölcsbõl – sütve-fõzve tömény cukor lesz. Mi megszállottan ezt az elvet követjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg õrölt dió
- 10 dkg Xukor0
- 4 tojás fehérje
- Szódabikarbóna
- 2 evõkanál citromlé
- 1 csipetnyi só
A töltelékhez:
- 1-2 nagyobb cukkini
- 10 dkg Xukor0
- 2 kávéskanál stevia
- 4 kávéskanál õrölt fahéj
- 4 citrom leve
- egy kevés víz
- 2 kanál mandulaliszt
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit jól összekevertem, és egy kivajazott sütõfóliában a kétharmadát egyenletesen elterítettem
- Elõmelegített sütõben 180 fokon 10 percig elõsütöttem a cukkiniket lehámoztam
- Nagy lukú almareszelõn lereszeltem azokat, majd
- a xukorral , fahéjjal, citromlével, némi vízzel megpároltam, átszûrtem, jól kinyomkodtam, a mandulaliszttel összekevertem és a sütemény tetején elterítettem
a megmaradt nyers tésztából, egy kilyukasztott fóliazacskón át, rácsot nyomtam a tetejére és 15 percre visszatettem sülni.