Hamburgerzsömle
sponsored links
A hamburgerhús mindigis házi volt, de most már a zsömle is az. Limarától, Mandy közvetítésével.
Amúgy szendvics alapnak is nagyon jó. Másnap is, és azután is.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 1 dl tej
- 1 evõkanál cukor
- só
- 20 g olaj
- 1 tojás
- 50 g joghurt
- 30 dkg liszt
- 3 g porélesztõ
a tetejére:
- 1 felvert tojás
- (szezámmag)
A tészta hozzávalóit beöntöm a kenyérsütõ gépbe (vagy kézzel rugalmas tésztát dagasztok belõlük), és elindítom a dagasztás-kelesztés programot.
Utána enyhén lisztes felületen átgyúrom a tésztát, 4-5 felé osztom (megmérem, kiszámolom, kimérem a darabokat). Zsemléket formázok (elég laposakat, sokat fognak nõni), sütõpapírral bélelt tepsibe teszem õket, és 30-40 perc alatt a kétszeresére kelesztem. A megkelt zsemléket kicsit lelapogatom, megkenem a tojással, és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 20 perc alatt megsütöm.
4-5 darab lesz belõle.