Hamburger zsömle
sponsored links
A héten kenyereket és péksütiket csinálgattunk, úgyhogy párszor szénhidrát mérgezést kaptunk a sok kóstolgatástól, és a rengeteg megsütött és megenni való isteni bagettõl, croissant-tól, brióstól, olívás kenyértõl, stb.
Mivel sajnos sok eléggé bonyolult, vagy kell hozzá valamilyen extra hozzávaló, így a legegyszerûbbet, a hamburgernek való zsömle recepjét osztom meg Veletek. Lehet zsömlének formázni, vagy a kis golyókat kenyérformába téve kalács-szerû kenyérnek is isteni. Szeletelve, puha sós vajjal... hmmmm... :)
Hamburger zsömle
500g búzaliszt BL55
500g BL65 liszt (ha nincs, készülhet az egész BL55-tel, vagy esetleg hogy könnyebb legyen, egy rész -kb 300-400g- lehet réteslisztbõl, ez ízlés kérdése)
550g hideg víz
20g só
30g cukor ...