Hamburger tárcsán
sponsored links
-->
Hozzávalók 6 személyre a húspogácsához:
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 1 kis fej lilahagyma
- 1-1 evõkanál ketchup és mustár
- 1 marék apróra vágott petrezselyemzöld
- só, õrölt bors
- a hamburgerszószhoz:
- 2,5 dl majonéz
- 1 dl ketchup
- 3 csemegeuborka apróra vágva
- 0,5 vöröshagyma apróra vágva
- 1 teáskanál méz
- 0,5 teáskanál ecet
- só, õrölt bors
- a tálaláshoz:
- 6 hamburgerzsemle
- 12 szelet baconszalonn
- 6 lapsajt
- 1 nagy vöröshagyma
- zöld saláta
- paradicsom karikák
- kevés olaj, esetleg csilipaprika
Elkészítése:
- A tárcsát felforrósítjuk.
- A húspogácsához valókat alaposan összegyúrjuk, gombócokat formázunk, és a zsemlénél nagyobbra kilapogatjuk két tenyerünk között.
- A pogácsákat mindkét felükön megsütjük, és vele együtt a szalonnát is ropogósra sütjük.
- A szószhot valókat kikavarjuk, a zöldségeket megmossuk, a hagymát pedig karikára vágjuk. A visszamaradt zsiradékban a tárcsán ropogósra sütjük a hagymát.
- A zsemléket félbevágjuk és a tárcsán kissé megpirítjuk.
- Következik a hamburger összeállítása: a zsemléket megkenjük szósszal, erre salátát, paradicsomot, majd húst, sajtot, pirított hagymát, és szalonnát helyezünk. Összeborítjuk, és mellé kínáljuk a megmaradt szószt.