Hamburger buci, zsemle készítése

2017-06-08

sponsored links

IMG 4768

Mivel egy amerikai receptet használunk mostanában, így a mértékegységek mérõkanálban (cup) vannak megadva, vagyis érdemes beszerezni egy ilyen mérõkanál sort, amit általában Tescoban vagy egyéb ilyen üzletben meg lehet vásárolni.

  • 4 ek élesztõ
  • 2 mérõkanál + 2 ek forró víz
  • 2/3 mérõkanál növényi olaj
  • 1/2 mérõkanál cukor
  • 2 tojás
  • 2 tk só
  • 6-7 mérõkanál liszt

Nagy tálban felfuttatjuk az élesztõt a meleg vízben.

Hozzáadjuk az olajat és a cukrot, majd 5 percig állni hagyjuk.

Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Robotgépben alaposan összedolgozzuk a tésztát.

Hagyjuk kelni 30-45 percen át úgy, hogy letakarjuk egy konyharuhával. Amikor duplájára kelt, akkor kézzel átgyúrjuk. Nálunk lassan ökölszabály, hogy annyi grammos bucikat mérünk ki, amennyi a marhahúsok kimért súlya, vagyis jelen esetben 14 dkg-os tésztákat vagdosunk le.

Kézzel ügyesen gyönyörû bucikat formázunk, majd még 10 percig hagyjuk õket pihenni. Az újabb trendeknek megfelelõen ezeket a bucikat már nem kenjük le tojással, de akinek ez a heppje, az szépen át is kenheti. Ezt követõen sütõpapíron betoljuk õket a sütõbe, 220 C-on pedig addig sütjük mindet, amíg gyönyörû aranybarnák nem lesznek.

IMG 4752

IMG 4750

IMG 4754

IMG 4761

IMG 4764

IMG 4765

IMG 4766

IMG 4769

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:

facebook_1.jpg

insatgram.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2017/06/08/hamb...

sponsored links

Keres?s