Hamar süti gyakran jó!
sponsored links
Az élet számos válsághelyzete közül az egyik legszorongatóbb az, amikor a vasárnapi ebédhez gyorsan össze kell dobni egy süteményt.Krémeset persze, hiszen a krém koronázzameg igazán a süteményt, az meg az étkezést, az meg a vasárnapot. Vagy olyan is van,hogy haladéktalanul meg kell szabadulni a hûtõben régóta állomásozó mascarponétól, túrótól, vajtól, mert valahogy felborult az egyébként elõrelátó és tudatos otthoni élelmiszer-gazdálkodás.
Bevált módszerem, hogy gyorsan sütök egy piskótát (néha kakaósat, néha diósat,néha vajasat), amit a 33x30 cm-es tepsiben sütök meg, majd háromcsíkra vágom. Ehhez elõveszem a konyhai colstokot is, mert tortalapot kiszabni, csak pontosan lehet szépen...úgy érdemes.
A három téglalap, ami a méretbõl kijön, egymásra rétegezve pont illik a hosszúkás süteményestálra. Aztán már csak kitalálok valamilyen krémet és megtöltöm a szeleteket. A tetejét figyelemelterelõ díszítéssel dekorálom, nehogy észrevegyék, hogy ez csak egy vasárnapi "hamarsüti".
Piskóta tészta
Hat tojásfehérjét felvertem géppel, amikor habbá állt össze belekevertem egyenként a tojások sárgáját, a cukrot, a ...