Ham, bekaplak ? ebbõl bármennyi jöhet?
sponsored links
Istenien finom, egyszerûen nem lehet elrontani. Ráadásul még a sütni sem kell, viszont a siker elmaradhatatlan. Õszibarackkal megspékelve, egyszerûen csúcs? Nyami-nyami?
Barackos túrótorta
Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
250 g keksz
180 g vaj
60 g porcukor
Túró töltelék:
250 g túró
250 g mascarpone
3 cs vaníliás cukor
2 ek cukor
1 doboz õszibarackbefõtt ? lecsöpögtetve cikkekre vágva
200 g jó minõségû csokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat, porcukrot és jól összedolgozzuk.
Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk, tegyük a hûtõbe egy fél órára.
Egy tálban keverjük össze a túrót, porcukrot, vaníliát.
Vegyük ki a torta alapot a hûtõbõl, és szépen egyengetve kenjük el a torta tetején a túrókrémet.
A lecsöpögtetett barackokat vágjuk negyedekbe és tegyük a túró torta tetejére.
Ha ezzel megvagyunk, egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gõz fölött olvasszuk meg a csokoládét, amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, ? ha teljesen felolvadt ? a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára, és a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el.
Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre, mielõtt a hûtõbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.
Ezt követõen tálalásig a hûtõbe tároljuk.
Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követõen lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol elõzõleg bevagdostuk.
Koktélcseresznyével díszítjük.
Ezt a tortát kaptuk Anyák napjára a lányomtól? Köszönjük, finom volt: Anya, Mamika, Keri?
Jó étvágyat!
Klarissza/készítette: Ancsa
Barackos túrótorta
Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
250 g keksz
180 g vaj
60 g porcukor
Túró töltelék:
250 g túró
250 g mascarpone
3 cs vaníliás cukor
2 ek cukor
1 doboz õszibarackbefõtt ? lecsöpögtetve cikkekre vágva
200 g jó minõségû csokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat, porcukrot és jól összedolgozzuk.
Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk, tegyük a hûtõbe egy fél órára.
Egy tálban keverjük össze a túrót, porcukrot, vaníliát.
Vegyük ki a torta alapot a hûtõbõl, és szépen egyengetve kenjük el a torta tetején a túrókrémet.
A lecsöpögtetett barackokat vágjuk negyedekbe és tegyük a túró torta tetejére.
Ha ezzel megvagyunk, egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gõz fölött olvasszuk meg a csokoládét, amikor már majdnem kész, jól keverjük el és tegyük hozzá, ? ha teljesen felolvadt ? a tejszínt, és szintén jól keverjük el simára, és a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el.
Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre, mielõtt a hûtõbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.
Ezt követõen tálalásig a hûtõbe tároljuk.
Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követõen lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol elõzõleg bevagdostuk.
Koktélcseresznyével díszítjük.
Ezt a tortát kaptuk Anyák napjára a lányomtól? Köszönjük, finom volt: Anya, Mamika, Keri?
Jó étvágyat!
Klarissza/készítette: Ancsa