Ham & Eggs másképp ? kovászos házi ciabattával

2014-03-08

sponsored links






Már olyan régen készültem rá, hogy kipróbálom ezt a ?csészében? sült Ham & Eggs-t. Amikor láttam, hogy az éppen kisült kovászos ciabatta kenyerem istenien sikerült, azonnal nekivágtam.

Nem nagy ügy elkészíteni, mégis a végeredmény olyan attraktív, hogy nagyot dob még a reggeli élvezeti értékén is. Idõközben több variációban is elkészítettem már, ilyen ez, amikor rákattanok valamire. J

Hozzávalók 1 adaghoz:

6 szelet angolszalonna
2-3 dkg finomra reszelt cheddar sajt
2 nagy tanyasi tojás
2-3 dkg vaj

A szuflé formákat kivajaztam és kibéleltem angolszalonnával. Az aljába szórtam a reszelt sajtot. Ráütöttem a tojást és megcsorgattam a maradék, olvasztott vajjal.

190 C fokra elõmelegített sütõben 20 percig sütöttem, addig, amíg a fehérje megszilárdult, de a sárgája még folyik.





Frissen sült kovászos ciabattát szeltem hozzá, ami megkoronázta a látványt is és a magát a reggelit is.
Érdemes kipróbálni! J





Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s