Halászlé, rántott hal stb

2011-10-02

sponsored links


Egy hónappal ezelõtt még nem gondoltam, hogy október 2-án ilyen gyönyörû napfényes idõ lesz, hogy a teraszon tudunk, majd ebédelni.
Volt két pontyom a mélyhûtõben, mely elkészítésre várt. Már nagyon régen készítettem halászlét, így úgy döntötte, hogy a halak fejébõl és farkából és pár szelet halból elkészítem az alaplevet.
Fel is tettem õket fõni egy fej hagymával együtt, annyi vízzel, hogy ellepje. A fõzõvízébe tettem bele sót is. A mikor már teljesen megfõttek.a szálkákat kiszedtem és átpasszíroztam. Majd az alap léhez hozzáadtam 4 db halászlékockát,amit hideg vízzel felengedtem és összekevertem.  Feltettem fõni az alaplevemet. Amikor elkezdet forrni, akkor 1 evõkanál pirospaprikához hozzáadtam annyi olajat, hogy tejföl sûrûségû legyen. Ezt apránként hozzákavartam a fövõ alap léhez egy picit összerottyantottam, majd ...

Folytats a blogon ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/10/...

sponsored links

Keres?s