Halászlé kétféle halból
sponsored links
Halászlé kétféle halból
A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsõségbõl készült.Hozzávalók:
- 1 ponty filé
- 1/2 harcsa filé
- 20 dkg belsõség (tej és ikra )
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db csípõs hegyes paprika
- 4 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 1 doboz (70 gr) paradicsom sûrítmény
- 1 doboz halászlé sûrítmény
- 1 ek paprika sûrítmény
- só
- õrölt csípõs paprika
- õrölt fekete bors
- 1 dl vörösbor
- 1 ek zsír
- 1,5 l víz
A halakat felvágom, besózom, s beteszem a hûtõbe a belsõséggel együtt.
Fõzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.
Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bõségesen õrölt paprikát, hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésûrítményt, s a sûrített paradicsomot. Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat. Kicsit késõbb a belsõséget, s beleöntöm a bort. Amikor megfõtt, tálalok.Teszek rá t egy chili paprikát.
Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.