Halászlé kétféle halból

2014-02-21

sponsored links

Halászlé kétféle halból

A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsõségbõl készült.

Hozzávalók:

  • 1 ponty filé
  • 1/2 harcsa filé
  • 20 dkg belsõség (tej és ikra ) 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db csípõs hegyes paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 doboz (70 gr) paradicsom sûrítmény
  • 1 doboz halászlé sûrítmény
  • 1 ek paprika sûrítmény
  • õrölt csípõs paprika
  • õrölt fekete bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek zsír 
  • 1,5 l víz
    Elkészítés:

    A halakat felvágom, besózom,  s beteszem a hûtõbe a belsõséggel együtt.

    Fõzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom.

    Egy lábasban a hagymát  zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bõségesen õrölt paprikát,  hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésûrítményt, s a sûrített paradicsomot. Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat.  Kicsit késõbb a belsõséget, s beleöntöm a bort. Amikor megfõtt, tálalok.Teszek rá t egy  chili paprikát.

    Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.



    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/02/hala...

    sponsored links

    Keres?s