Haltörzs krumplival sütve (HP)
sponsored links
Hozzávalók:
személyenként 1 db haltörzs
személyenként 1 marék sütnivaló krumplihasáb (fagyasztott)
fûszersó a halhoz
3 ek. olaj
Elkészítés:
A halat befûszerezzük, félre tesszük míg a sütõlap felmelegszik olyan 110-120 fokra. Rákanalazunk kevés olajat és már mehet is rá a sütnivaló. Lefedjük, de nem kell neki 15 percnél több idõ, nemhogy szétessen. Közben fordítsuk meg egy lapáttal. Ha már levesszük a fedõt, emeljünk a hõfokon. Amikor színt kap a hal, szedjük tányérra, helyére tegyük oda a krumplit, meglocsolva még 1-2 kanál olajjal. Lefedjük, 10 percig pároljuk, majd fedõ nélkül pirítjuk.
Salátával "megfejelve" kínáljuk.
Ennél gyorsabban ritkán készít az ember ebédet! Volt az ismerõseim között olyan, aki azt mondta, kizárt dolog, hogy megsüljenek benne az ételek, ha ennyi ideig van csak benne. Pedig soha semmi nem maradt még nyers, a csirke, hal, sertés egyaránt átsül benne. Persze minden hús más hõfokot és idõt igényel, de érdemes megpróbálni annak aki teheti.
személyenként 1 db haltörzs
személyenként 1 marék sütnivaló krumplihasáb (fagyasztott)
fûszersó a halhoz
3 ek. olaj
Elkészítés:
A halat befûszerezzük, félre tesszük míg a sütõlap felmelegszik olyan 110-120 fokra. Rákanalazunk kevés olajat és már mehet is rá a sütnivaló. Lefedjük, de nem kell neki 15 percnél több idõ, nemhogy szétessen. Közben fordítsuk meg egy lapáttal. Ha már levesszük a fedõt, emeljünk a hõfokon. Amikor színt kap a hal, szedjük tányérra, helyére tegyük oda a krumplit, meglocsolva még 1-2 kanál olajjal. Lefedjük, 10 percig pároljuk, majd fedõ nélkül pirítjuk.
Salátával "megfejelve" kínáljuk.
Ennél gyorsabban ritkán készít az ember ebédet! Volt az ismerõseim között olyan, aki azt mondta, kizárt dolog, hogy megsüljenek benne az ételek, ha ennyi ideig van csak benne. Pedig soha semmi nem maradt még nyers, a csirke, hal, sertés egyaránt átsül benne. Persze minden hús más hõfokot és idõt igényel, de érdemes megpróbálni annak aki teheti.