Haltöpörtyû , sajnos csak Karácsonykor
sponsored links
Sajnos nálunk is ritkán kerül ponty az asztalra, mi is Karácsony táján esszük meg az évi adagunkat. Halat azért készítek év közben is, de az inkább a fagyasztott tengeri fajta, esetleg az afrikai harcsa, amit nálunk is nevelnek.
Ilyenkor viszont maximális gazdaságossággal járunk el, ezért készül a haltöpörtyû is.
Nem ördöngõsség a hal irdalása, igaz kell hozzá egy erõs pengéjû éles kés. Az sem árt, ha nagyobb, mint egy zöldséghámozó.
Hallani lehet, ahogy pattannak el a szálkák.
Arra kell vigyázni, hogy a hal bõrét ne vágjuk át túl gyakran, mert akkor igen pici szeleteket kapunk. Nekem sem sikerült elõször, de kitartó gyakorlással segíthetünk rajta.
Irdalás után bármilyen étel elkészíthetõ az ilyen halból is és nem kell félni, hogy megakad a szálka a torkunkban.
Már írtam arról, hogy mekkora fokú pofátlanságnak tartom, hogy halfilé néven olyan darabokat árulnak, amelyeknek a ...