Halra magyar 2. rész: Lazac tavaszi tésztával

2012-07-31

sponsored links

lazac_tesztaval.jpg

A TOPliszt elsõdleges célja sosem a népnevelés volt, sokkal inkább félig tudatos félig céltalan szórakoztatás. A marketingesek ezt hívják infotainmentnek: könnyen emészthetõ bulvárfröccs egy kortynyi tudástárral felvizezve, épp csak annyira, hogy az átlag letompult fogyasztónak még emészthetõ legyen. Éppen ezért én is ritkán merülök el a fehérjék, glükózok és ásványi anyagok csodálatos világában. De ha halról van szó, felszínre tör belõlem a félmûvelt dietetikus, és Rubint Rékát megszégyenítõ lelkesedéssel tudok a többszörösen telített zsírsavak (lásd még Omega 3B) kedvezõ élettani hatásairól mesélni. Ha kell, végig haknizom fél Magyarországot, facebook csoportot alapítok, és minden lehetséges fórumon gyõzködöm az én népemet, csakhogy több halat egyék. Ha túllendülünk azon a neuralgikus ponton, hogy hazánk határait már régóta nem nyaldossa egy tenger nyelve sem, és 2 órányi autóútra lakunk a Balatontól vagy a Tisza-parttól, akkor is el tudunk menni a piacra vagy a Metroba, hogy betankoljunk hazai pisztrángból vagy import lazacból. Mert akik picit is idegenkednek ezektõl a lábatlan jószágoktól, azoknak elsõsorban az elõbbi két halfajtát ajánlom a figyelmébe és a tányérjára. Mondjuk egy könnyû zöldséges tésztával, csakhogy a többszörösen telített zsírsavak mellett se maradjanak a végén telítetlenek.

Hozzávalók (2 fõre)

  • 2 szelet lazacfilé (nem filézve, hisz a lazacban alapból alig van szálka)
  • kb. 20 deka spagetti
  • 1 ek vaj, 1 ek olívaolaj
  • fél piros kaliforniai paprika ...

Folytats a blogon ... topliszt.blog.hu/2012/07/31/halra_mag...

sponsored links

Keres?s