Halloween-i csokis macaronok

2012-10-22

sponsored links


Ez volt az elsõ alkalom, hogy itthon megpróbálkoztam a macaron sütéssel. A francia tanfolyamon ugyan csináltunk néhányat, de ott profi cukrász sütõkkel, szuper alapanyagokkal, és nem utolsó sorban, árgus szakmai szemek kísérték az egész folyamatot. Itthon tartottam a mandula liszttõl (liszt híján magam daráltam mandulát), a sütõtõl, na meg úgy az egésztõl... Nem is lettek tökéletesek - picit nagyobbakat sikerült csinálnom, mint az eredeti tervem volt, na meg valamiért sülés közben megálltak a növésben , pedig még 1-2 mm-t kibírtam volna, ha felemelkednek. Mindenesetre nem volt kudarc, most már tudom, hogy mit kell állítanom a hõfokon legközelebb. Mert lesz legközelebb, az biztos!:)
Én a cukorszirupos verzió szerint készítettem a sütiket (olasz meringgel), legközelebb kipróbálom a francia verziót, amikor a kristálycukrot közvetlenül a tojásfehérjéhez adagoljuk. A tojásfehérjéket csak kb. 1 órát pihentettem kinn a konyhapulton, mert hirtelen jött a süthetnék, és türelmetlen voltam, de nem tudom, hogy bármit is változtatott volna-e az eredményen. Mindenesetre lehet pihentetni a fehérjéket szobahõmérsékleten tovább is, ha valakinek 1-2 nappal elõbb eszébe jut... :)

Halloween-i csokis macaronok
kb 16 nagyobb darabhoz

35g víz
150g kristálycukor ...

Folytats a blogon ... www.muffinmuhely.hu/2012/10/halloween...

sponsored links

Keres?s