Halloumi spárgával, hollandi mártással

2011-08-01

sponsored links


Egy könnyû ebédre vágytam. Elõzõ nap vettem egy csomag friss, zöld spárgát, a hûtõszekrényemben volt egy korábban vásárolt halloumi* sajt, és fekete-erdei sonka.
Mivel sikerült zsenge spárgát kapnom, így megmosás után papírtörlõn megtörölgettem, majd az alsó végükbõl kb. 1 cm-es darabot levágtam, hogy biztos legyek benne, hogy nem "fás". Egy sárgarépát is megtisztítottam és krumplihámozóval igyekeztem 2mm szeleteket vágni belõle. A zöldségeket betettem egy nagyobb mûanyag edénybe, majd egy liter vizet felforraltam egy evõkanál cukorral, kevés citromlével, sót és 2dkg vajat tettem még hozzá. A zubogó vízzel leöntöttem a spárgát és a sárgarépát, majd lefedtem az edényt és 10 percig állni hagytam.
 
Kevés olívaolajon megfuttattam egy gerezd apróra vágott fokhagymát és egy kicsi chilit. Az 1-1,5 cm-re felvágott sajtszeleteket ezen grillezem ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Verbenalevend...

sponsored links

Keres?s