Halleves édesköménnyel, batátával és tarlórépával
sponsored links
Hogy ebben az összeállításban kié a fõszerep igazán nehéz eldönteni. Elõször a tarlórépára esett a választásom, hogy majd a hallal egy edényben összeszoknak - de figyelembe véve, hogy a tarlórépa ízében teljesen azonosul a vele együtt fõzött hallal, arra gondoltam, hogy színben és ízben jó kontrasztot fog jelenteni a batáta. Burgonyát nem akartam használni, mert adott esetben egy megfázás elleni levesrõl van szó. Legalábbis ezzel szeretném magam kikúrálni, egy kezdõdõ megfázásból. Ezért választottam a Balatoni halak boltjában a pontyot, amely a felsõ légúti betegségek esetén segíthet legyõzni a felszínen lévõ vírusokat, baktériumokat.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 pontyfej, vagy halaprólék
1/2 póréhagyma
2 babérlevél
1 evõkanál görögszéna mag
2 evõkanál olíva olaj
2 hagyma
5-6 gerezd fokhagyma ...