Halleves, avagy jólesik egy kis horvát utánérzés
sponsored links
Tegnap egy kicsit nosztalgiáztam, és megpróbáltam elkészíteni azt a levest, amit nyaralásunk alkalmával számos étteremben megkóstoltam. Volt jó és kevésbé jó verziója is, de az alap az mindenhol ugyanaz volt: tengeri hal, rizs, répa és petrezselyem. Már az autóban hazafelé megfogalmazódott bennem a recept, ami ugyan nem pont olyan mint amit aztán itthon a neten is találtam horvát ill. dalmát halleves címszó alatt. De végül nem okoztam magamnak csalódást, finomra sikerült, sûrûbb lett és frissebb, habár az a reggel kifogott hófehér húsú horvát tengeri hal egy icipicit hiányzott az én verziómból.
2 személyre
alaplé
2 db gyökér
1 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 szál zöldhagyma
8 szem bors (szecsuáni, csakhogy egy kis Ázsia itt is jelen legyen) ...