Halleves, avagy jólesik egy kis horvát utánérzés

2011-07-30

sponsored links


Tegnap egy kicsit nosztalgiáztam, és megpróbáltam elkészíteni azt a levest, amit nyaralásunk alkalmával számos étteremben megkóstoltam. Volt jó és kevésbé jó verziója is, de az alap az mindenhol ugyanaz volt: tengeri hal, rizs, répa és petrezselyem. Már az autóban hazafelé megfogalmazódott bennem a recept, ami ugyan nem pont olyan mint amit aztán itthon a neten is találtam horvát ill. dalmát halleves címszó alatt. De végül nem okoztam magamnak csalódást, finomra sikerült, sûrûbb lett és frissebb, habár az a reggel kifogott hófehér húsú horvát tengeri hal egy icipicit  hiányzott az én verziómból.

2 személyre
alaplé
2 db gyökér
1 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 szál zöldhagyma
8 szem bors (szecsuáni, csakhogy egy kis Ázsia itt is jelen legyen) ...

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2011/07/halle...

sponsored links

Keres?s