Halgulyás
sponsored links
Említettem, hogy Oldalborda hozatott 21 kg halat. Ezért nem meglepõ, ha a gulyás is napirendre került. A medvehagymás-autós kalandunk másnapján összeverbuváltuk a haverok egy részét, megpróbáltunk telefonálni az idõjáráshoz is, hogy ugyan a napsütést kérnénk dekornak, hát közel sikerült. Némi rövid zápor is jött látogatóba, de végül nem rontott a hangulaton.
Amíg Oldalborda a gulyás készítése körül tevékenykedett, addig én finom, aszalt paradicsomos kenyeret sütöttem, sõt egy adag habcsók is befigyelt. Egyikkel sem vallottam szégyent. De a halgulyásnak is hatalmas sikere volt.
Hozzávalók 14-15 személyre
az alapléhez:
- halfej, farok, apró hal összesen 3 kg, (harcsa, ponty, busa)
- só,
- bors,
- 5-6 babérlevél,
- 1 kávéskanál rozmaring;
- 4 púpozott evõkanál zsír,
- 1 kg sárgarépa,
- 1 kg hagyma ...