Halgulyás

2012-04-22

sponsored links


Említettem, hogy Oldalborda hozatott 21 kg halat. Ezért nem meglepõ, ha a gulyás is napirendre került. A medvehagymás-autós kalandunk másnapján összeverbuváltuk a haverok egy részét, megpróbáltunk telefonálni az idõjáráshoz is, hogy ugyan a napsütést kérnénk dekornak, hát közel sikerült. Némi rövid zápor is jött látogatóba, de végül nem rontott a hangulaton.
Amíg Oldalborda a gulyás készítése körül tevékenykedett, addig én finom, aszalt paradicsomos kenyeret sütöttem, sõt egy adag habcsók is befigyelt. Egyikkel sem vallottam szégyent. De a halgulyásnak is hatalmas sikere volt.
 
Hozzávalók 14-15 személyre
 az alapléhez: 
  • halfej, farok, apró hal összesen 3 kg, (harcsa, ponty, busa)
  • só, 
  • bors, 
  • 5-6 babérlevél, 
  • 1 kávéskanál rozmaring; 
a gulyáshoz: 
  • 4 púpozott evõkanál zsír, 
  • 1 kg sárgarépa, 
  • 1 kg hagyma ...

Folytats a blogon ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s