Halgolyók epres salsával
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg halfilé, 15 dkg füstölt halkonzerv, 2 tojás, 1 csokor medvehagyma, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, só, bors, chilipehely; a sütéshez: 4 dl olaj;
a salsához: 35 dkg eper, 1 uborka, 1 hagyma, 1 csokor menta, 2 evõkanál olívaolaj, 1-2 evõkanál balzsamecet, só, bors
Elkészítése: A füstölt halkonzervet lecsöpögtetjük, a benne lévõ halhúst a halfilével együtt ledaráljuk vagy késes aprítóban összevágjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a megmosott és apróra vágott medvehagymát, megsózzuk, borssal meg chilipehelyel ízesítjük és összedolgozzuk annyi zsemlemorzsával, hogy formázható masszát kapjunk. Olajos kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk és forró olajban, lassú tûzön, aranybarnára sütjük. A salsához az epret megmossuk, kicsumázzuk ...