Halgolyók ebédre vagy vacsorára
sponsored links
Hogy kicsit megtörjem az eddigi bejegyzések sorát, most nem édesség recept következik (bár az is várakozik még néhány megosztásra várva), hanem egy remek kis ebéd vagy vacsoraötlet. Lehetõség szerint próbálok minden megmaradt ételt felhasználni és nem kidobni, így születtek meg ezek a halgolyók is, de annyira jól sikerültek, hogy azóta már készültek többször is.
A golyó-mániámba viszont, bár nem édesség, beleillik ez a recept, így a golyós receptek csoportja új taggal bõvült. :-)
Hozzávalók:
kb 15 golyóhoz
egy darab konzerv olajos hering
kb. másfél-két marék fõtt rizs (ez így nem túl konkrét mennyiség, de nem mértem le pontosabban)
1 fej lila hagyma
1 tojás
kapor, petrezselyem
zsemlemorzsa
tejföl
bazsalikom
A halat lecsepegtettem és villával összetörtem. Összekevertem a fõtt rizzsel, belereszeltem a megtisztított lila hagymát, beleütöttem egy tojást, fûszereztem és kézzel jól összegyúrtam az egészet. Golyókat formáztam belõle, ezeket zsemlemorzsába forgattam, majd sütõtálba tettem és kevés olajjal lespriccelve 200 fokos sütõben megsütöttem. (Természetesen bõ olajban, serpenyõben is meg lehet sütni, úgy még gyorsabban készen van, csak több olajat szív magába.)
Amíg sült egy adag tejfölbe bazsalikomot kevertem és evés elõtt lelocsoltam vele a golyókat.
Villámgyors, finom ebédünk volt! :-)