Halfilé szezámmagos bundában
sponsored links
A legjobb szerintem lazacból elkészíteni ezt az ételt, de természetesen bármilyen halfilét felhasználhatunk hozzá.
Kétféle módon is készülhet: hagyományos panírozással, amikor a zsemlemorzsát szezámmagra cseréljük, vagy fele-fele arányban keverve használjuk.
Illetve készülhet csak úgy egyszerûen, a halat szezámmagba forgatva is.
Én ez utóbbit alkalmaztam most, és párolt mexikói zöldséggel tálaltam.
Hozzávalók:
- 500 g halfilé
- fél citrom leve
- só
- õrölt fehér bors
- szezámmag
- olívaolaj
Egy serpenyõben kevés olajat hevítünk, és néhány perc alatt megsütjük benne a hal mindkét oldalát. (Ne süssük túl nagy lángon, mert a szezámmag pattoghat, és könnyen megég.) Végül meglocsoljuk egy kevés citromlével.
A kész halszeleteket vajon párolt mexikói zöldségkeverékkel - esetleg vajon párolt petrezselymes burgonyával - tálaljuk.