Halfilé szezámmagos bundában

2014-04-25

sponsored links


Ismét egy egyszerû, de nagyszerû recept következik, ami ráadásul rekord gyorsasággal, akár 15 perc elteltével már tálalható is . Ha a köretet készítjük el elõbb, majd melegen tartjuk, amíg a hallal végzünk, akkor valóban hamar az asztalra kerülhet a vacsora, vagy a könnyû ebéd.
A legjobb szerintem lazacból elkészíteni ezt az ételt, de természetesen bármilyen halfilét felhasználhatunk hozzá.
Kétféle módon is készülhet: hagyományos panírozással, amikor a zsemlemorzsát szezámmagra cseréljük, vagy fele-fele arányban keverve használjuk.
Illetve készülhet csak úgy egyszerûen, a halat szezámmagba forgatva is.
Én ez utóbbit alkalmaztam most, és párolt mexikói zöldséggel tálaltam.

Hozzávalók:
  • 500 g halfilé 
  • fél citrom leve
  • õrölt fehér bors
  • szezámmag
  • olívaolaj
A halfilét papírtörlõvel szárazra töröljük, majd sóval és borssal enyhén fûszerezzük. Egy ecsettel (amit pl. a tojásfehérje kenéséhez szoktunk használni) kicsit megkenjük a halszeletek mindkét oldalát, hogy a szezámmag jobban rátapadjon, majd a szeleteket szezámmagba forgatjuk.
Egy serpenyõben kevés olajat hevítünk, és néhány perc alatt megsütjük benne a hal mindkét oldalát. (Ne süssük túl nagy lángon, mert a szezámmag pattoghat, és könnyen megég.) Végül meglocsoljuk egy kevés citromlével.
A kész halszeleteket vajon párolt mexikói zöldségkeverékkel - esetleg vajon párolt petrezselymes burgonyával - tálaljuk.


Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/04/h...

sponsored links

Keres?s