Halfasírt szalmakrumplival, különféle kísérõkkel
sponsored links
Múlt héten nagyon megkívántam a halat, de bármennyire is törtem a fejem, csak annyi halról tudtam a fagyasztómban, amennyit Édesanyámtól kaptam múltkoriban. Az meg csontos, marosi hal. Piszkálgatni nem volt kedvem. Én valamilyen rántott halszeletre gondoltam, amit majonézzel, salátával nyugodtan lehet fogyasztani. És akkor jött a megvilágosodás: hát a hûtõben lévõ megkezdett óriáskonzervben még rengeteg hús van, és abból halfasírtot tudnék készíteni! És már indultam is vacsorát csinálni. Szalmakrumpli sült mellé, illetve almás édesköménysaláta, fokhagymás és kurkumás mártás kíséretében ettük.
Halfasírt szalmakrumplival, különféle kísérõkkel
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tonhalhús, konzervbõl, 15-20 dkg száraz kenyér, 1 kisebb tojás, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, bõ olaj; a salátához: 1/2 ...