Halfalatok sörös bundában, tavaszi salátával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg tõkehalfilé, 10 dkg liszt, 1 teáskanál fokhagymapor, só, bors, olaj;
a tésztához: 2 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg kukorica keményítõ, 1,5 dl jéghideg sör, csipetnyi sütõpor, 2 evõkanál fekete szezámmag;
a salátához: 1 fej saláta, 2 marék rukkola, 1 kötés hónapos retek, 1 piros paprika, 1 uborka, 2 zöldhagyma, olívaolaj, 1/2 citrom.
Elkészítése:
A keményítõt összekeverjük a liszttel meg a sütõporral, sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk a felvert tojást és a jéghideg sört, majd csomómentesre kavarjuk. 15 percig a hûtõben pihentetjük, felhasználáskor ha túl sûrû lenne, további hideg sörrel hígítjuk(palacsinta állagú massza kell legyen).
A halat kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral, a halkockákra szórjuk és összerázzuk, hogy a liszt mindenhol bevonja a halhúst.
Az olajat felhevítjük. Egy bambuszpálcát beleszúrunk a halkockába, belemártjuk a sörös tésztába és miközben hagyjuk kicsit lecsöpögni, megszórjuk kevés szezámmaggal, majd a forró olajba engedjük és egy másik pálca segítségével kihúzzuk a halhúsból a pálcát. Ha megsültek szûrõkanállal kiszedjük, és fémszûrõben lecsöpögtetjük.
A saláta hozzávalóit megmossuk, felvágjuk és egy tálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, meglocsoljuk olajjal meg citromlével, majd összekavarjuk.