Halat a gyerekeknek!

2011-10-08

sponsored links


Régen érik már a fejemben egy írás a fenti témáról, de a papírravetésig egészen addig nem jutottam el, amíg Oceancowboy kérdezte, nincs-e anyagom a gyerekek-hal kérdéskörrel kapcsolatban. Kaptam az alkalmon, leültem, és megírtam mindazt, amit halrajongó, gyakorló anyukaként az utóbbi két-három év tapasztalatai alapján összegyûjtöttem. Vigyázat, hosszú lesz! 

A hal a legjobb választás

Étkezéseink egyik alapvetõ fontosságú alapanyaga a hal. Élettani hatásának párja nincs, épp ezért nem hiányozhat a legkisebbek asztaláról sem, sõt, legfõképp onnan nem!
Értékes mert a szervezet számára elengedhetetlen telítetlen zsírsavakat (elsõsorban Omega-3-at) tartalmaz, amelyek jótékony hatását manapság nem gyõzik hangsúlyozni. A telítetlen zsírsavakban gazdag étrend segít a koleszterinszint csökkentésében, ezzel együtt mérséklõdik az érelmeszesedés kockázata; továbbá csökkenti a triglicerid szintet, jótékonyan hat a vérnyomásra, következésképp jelentõsen esik a szív- és érrendszeri megbetegedések száma is. Ezen túl segít a látásjavításban, az agy és az idegrendszer fejlõdésében, amely a születés elõtti harmadik trimesztertõl a késõ gyermekkorig a legintenzívebb, ezért nagyon fontos, hogy egészen korán, gyakorlatilag már az anyuka hasában elkezdjük a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra való ...

Folytats a blogon ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/h...

sponsored links

Keres?s