Halas - zöldséges curry
sponsored links
Az indiai curryk melyeket akár ragunak is nevezhetünk, nagyszerûen egyesítik a különbözõ zöldségeket Ezek variációja végtelen, az évszakok adta lehetõségeken belül. A fûszerek és a zöldségek kiegészítik egymást, a hûtõ tulajdonságú kókusszal együtt, a hal pedig megkoronázza ezt az ételt, és meghatározza az ízvilágát. A címben a hal és zöldség közti kötõjel azt jelenti egyenlõek, hogy a zöldségek ugyanolyan fontosak mint a hal , és egy harmonikus egészt alkotnak ebben az ételben.
A felvételt készítette: Szeiler Gábor mtr.hu
Összeállította: Halász Gabriella mtr.hu
Ételek: Meiszner Kati
Borajánló: Pampetrics György borkereskedõ
4 személyes adaghoz:
4 fogas filé
2 nagy fej hagyma
4 közepes sárgarépa
1 pohár zöldborsó
egy pohár zöldbab
8 szem újkrumpli
1 közepes batáta, vagy sütõtök
5-6 kis cukkini
2 evõkanál hidegen préselt olaj ...