Halas vöröslencsekrém
sponsored links
Hétfõtõl nálunk is kezdõdik az iskola. Eljött ismét a mitreggelizzünkmitpakoljaktízóraira "várva-várt" idõszaka. :D Azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a halat, könnyû és finom, no meg gyors megoldás az alábbi lencsekrém. S ha nem, hát reggelire, vacsorára a családnak is jó. :)
Halas vöröslencsekrém
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg vöröslencse, 1 olajos halkonzerv, 1 közepes paradicsom, 1 kicsike hagyma, 2 cikk fokhagyma, néhány friss bazsalikomlevél, só, citromlé, bors.
Elkészítése: A vöröslencsét szûrõbe téve jól megmossuk, majd kétszeres mennyiségû vízben (kb. 5 dl) 15-20 perc alatt puhára fõzzük. Miután megfõtt, visszaöntjük a szûrõbe, hogy jól lecsepegjen, és úgy hagyjuk kihûlni. A paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát blenderbe tesszük 2-3 evõkanál fõtt lencsével meg a halkonzerv leszûrt olajával együtt, és simára turmixoljuk. Ezután tálkába öntjük, belekavarjuk a többi lencsét, az összedarabolt halat és a finomra aprított bazsalikomot. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük tetszés szerint. További paradicsommal vagy bármilyen más zöldséggel kínáljuk friss vagy pirított kenyér kíséretében.
Megjegyzés: Ha kevésbé halízûnek szeretnénk a krémet, hagyjuk el belõle a konzerv olaját, használjunk néhány evõkanálnyi olívaolajat helyette.