Halas saláta tojással, szardellával, zöld fûszeres-joghurtos dresszinggel

2014-03-24

sponsored links

Felettébb büszke vagyok magamra, amiért az újévi fogadalmaim legtöbbjét tartani tudom. Ilyen a heti egyszeri tartalmas (halas) saláta sorozat is, amelynek következõ darabjába friss lazacot terveztem. Fagyasztva, majd kiengedve, nyersen, pontosabban marinálva, de a finisben rájöttem, hogy az a lazacszelet már két hete nincs a mélyhûtõmben, ti. megettük. Nem rohantam fejvesztve az egyébként sem a friss árujáról híres helyi halkereskedõhöz, hanem elõhúztam az olajos szardellás üveget, és ebbõl szemezgettem. Nem bántam meg, de azért a friss lazaccal mégiscsak jobb lett volna?a szardella meg mehetett volna mondjuk a dresszingbe. (Ja, és persze akinek van frissen, melegen füstölt pisztráng a keze ügyében, itt bátran használhatja!)

Halas saláta tojással, szardellával, zöld fûszeres-joghurtos dresszinggel

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához: 8 db olajos szardella filé, 4 db keményre fõtt tojás, 8 db hónapos retek, salátalevelek (most radicchio és rukola), 1 közepes fej fehér hagyma

A dresszinghez: 150 ml natúr görög joghurt, frissen facsart citromlé, só, frissen õrölt feketebors, petrezselyemzöld, kapor, néhány csepp extra szûz olívaolaj

DSC_5266A fõtt tojást nagylyukú reszelõn lereszeljük, a hónapos retket és a hagymát vékonyan felszeleteljük, a radicchio leveleket laskára vágjuk, a zöld fûszereket finomra aprítjuk, a szardella filéket félbe vágjuk.

Egy kis tálkában összekeverjük a dresszing hozzávalóit.

A reszelt fõtt tojást egy nagy tányérra terítjük (célszerû egyenesen ide reszelni), elrendezzük rajta a felszeletelt zöldségeket és a halat, rácsöpögtetjük a zöld fûszeres-joghurtos öntetet, és azonnal tálaljuk.

Inspiráció: itt


Folytats a blogon ... tarkabarka.cafeblog.hu/2014/03/24/hal...

sponsored links

Keres?s