Halas rakott

2014-05-31

sponsored links

Sajnos elég ritkán eszek halat, de idõnként elõfordul. A következõ fogást (is) a fogyókúra jegyében találtam ki, de beigazolódott, hogy ami egészséges, az lehet nagyon finom.

Én most tonhalat használtam, de jó hozzá bármilyen halfilé, amit szeretnénk vagy amihez hozzájutunk.


Rakott brokkoli pirított tonhallal

DSC_0361s

Hozzávalók 4 fõre:

70 dkg fagyasztott tonhal-filé

2 ek olívaolaj + a kenéshez

Só, bors pirospaprika

2 kis fej brokkoli

20 dkg füstölt sajt

5 ek tejföl

? szerecsendió



A tonhalat két centis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Az olívaolajon megsütjük, egy kiolajozott, tûzálló tál alján elterítjük.

A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 5 percet elõfõzzük. Leszûrjük, a halkockák tetejére szedjük.

A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Elosztjuk a masszát a brokkoli tetején, 220 fokos sütõben addig sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.

DSC_0355s


Hasonló bejegyzések:




O
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc


O
Könnyû nyári ebéd


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rio Mare II.


O
Ronda és finom




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s