Halas péntek
sponsored links
Nem vallási megfontolásból, bár az sem lenne megvetendõ dolog. Én még bõven nyögöm a húsvéti sonka- torma- kalács kombinációt, fõleg azért, mert tegnap végeztük ki mindezek maradékát... Nem panaszkodom, elvégre finomak voltak, de a végén már igencsak nyögvenyelõsen ment az evés.
Mára viszont jöjjön egy valamivel könnyedebb fogás, méghozzá halból és sok- sok zöldségbõl. Ez az étel picit más formában már szerepelt itt a blogon, de azért megmutatom újra, már csak a fotózáshoz használt, nagy becsben tartott kerámiák miatt is. Teljesen elolvadok ezektõl a tavaszi mintáktól. Csodaszépek!
Fûszeres zöldségágyon sült halfilé
Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségágyhoz:
- 8 közepes szál sárgarépa, hosszában negyedelve
- 4 közepes szál fehérrépa, hosszában negyedelve
- 2 marék zöldborsó (mirelit)
- 300 g brokkoli, szárával együtt hosszában negyedelve (az alsó, fás részeket távolítsuk el, a szár többi részérõl zöldséghámozóval fejtsük le a külsõ héjrészt)
- 200 g kelbimbó (mirelit)
- 1 teljes póréhagyma, hosszában félbevágva, kb. 20 cm hosszú darabokra osztva
- 1 csokor petrezselyemzöld (elhagyható)
- 2 ek olívaolaj
- só, fehér bors, tört chilipaprika