Halas paradicsomszósz fõtt tésztával
sponsored links
A halkonzerv, fõleg ha olajos, vagy saját levében eltett, eléggé "semleges" ízû, száraz, sõt olykor fullasztó is tud lenni. Éppen ezért, hogy finomabbá, "csúszósabbá" tegyük, különféle ételeket találhatunk ki belõle. Készítettem már különféle halas krémeket, beletettem mindenféle salátákba, múltkor pedig halfasírt született belõle. És ugyanabból az ominózus óriáskonzervbõl készült ez a finom paradicsomos-halas mártás is, amit spagettivel ettünk meg.
Halas paradicsomszósz fõtt tésztával
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg halhús, konzervbõl, 3-4 ajókafilé, 1 hagyma, 1/2 diónyi friss gyömbér, 1 kisebb csípõs paprika (vagy ízlés szerint), 2 evõkanál liszt, 6 dl paradicsomlé, só, cukor ...