Halas felfújt.
sponsored links
A húsvéti ünnepeket megelõzõ nagypénteken a hagyományokhoz híven, mindig a böjtnek megfelelõen, hús nélkül készült, és a mai napig is így készül nálunk az ebéd. Emlékszem anyukám pl. olyan komolyan vette ezt a böjtöt, hogy nagypénteken csakis bablevest fõzött, sós vízben zöldségekkel, és kizárólag rántás nélkül. Mi csak sóban-vízben bablevesnek hívtuk, és egy szelet kenyérrel ettük meg. Reggelire és vacsorára pedig elmaradhatatlan volt még a ruszli. Bevallom a leves egyáltalán nem tartozott a kedvenceim közé, de ezt az egy napot persze azért kibírtam. Manapság már azért sokkal lazább elképzeléseink vannak a böjtrõl, viszont húst semmiképpen nem eszünk ezen a napon. Mint minden évben, ma is hal került a tányérunkra, méghozzá kétféle változatban. Készítettem kapros-citromos pácolással lazacot, a receptet az ünnepek után hozom, és készült még ez a finom halas felfújt. Nagyon egyszerû, rövid idõ alatt elkészül, és ízlés szerinti halból készíthetõ. Én most egyik kedvencembõl, afrikai harcsából készítettem, és igen nagy sikere volt. Persze nemcsak a böjti idõszakban fogyaszthatjuk ezt az egyszerû felfújtat, így minden halkedvelõnek bátran merem ajánlani.
Hozzávalók 4 adaghoz:
20 dkg afrikai harcsafilé
1 db vöröshagyma
5 dkg vaj
1 ek liszt
2-3 dl tej ...