halas curry, rizzsel
sponsored links
Azt mondják a curry nem egy alakbarát étel, szerintem meg az. :) Egészséges hozzávalókból áll és nem kell belõle tonnányit megenni. :)
Hozzávalók: tõkehalfilé személyenként 2 db, 1 kókusztej konzerv, rizs, olívaolaj, fokhagyma, gyömbér, zöldhagyma, koriander mag, római kömény, kardamom, koriander zöld, kurkuma, lime, csili paprika pehely, só, egész feketebors.
Elkészítése: elõször daraboljuk össze a halat ( ha mélyhûtött akkor olvasszuk ki és a felesleges folyadékot óvatosan nyomjuk ki belõle) majd szórjuk meg kurkumával és csavarjuk rá a lime levét, tegyük félre. Ezt követõen az összes szemes fûszert pirítsuk meg, majd egy mozsárban törjük össze. Tegyünk egy mélyebb serpenyõbe kevés olívaolajat, zúzzuk apróra a fokhagymát, majd dobjuk az olajra, vigyázzunk ne égjen meg. Reszeljük rá a gyömbért is, majd kockázzuk fel a zöldhagyma zöldjét és azt is pirítsuk meg egy kicsit. Dobjuk rá az összetört fûszereket, majd azzal is süssük, amíg az olaj ki nem válik. Ezt követõen öntsük fel a kókusztejjel és forraljuk kicsit be a mártást. A halat a végén engedjük bele a mártásba, kb 5 perc alatt megfõl. Szórjuk rá a csili pelyhet és a koriander zöldet ( nekem ez is szárított volt), kóstoljuk meg, kell-e sózni, majd zárjuk el a lángot alatta. A rizst pároljuk meg, majd tálaljunk.
Hozzávalók: tõkehalfilé személyenként 2 db, 1 kókusztej konzerv, rizs, olívaolaj, fokhagyma, gyömbér, zöldhagyma, koriander mag, római kömény, kardamom, koriander zöld, kurkuma, lime, csili paprika pehely, só, egész feketebors.
Elkészítése: elõször daraboljuk össze a halat ( ha mélyhûtött akkor olvasszuk ki és a felesleges folyadékot óvatosan nyomjuk ki belõle) majd szórjuk meg kurkumával és csavarjuk rá a lime levét, tegyük félre. Ezt követõen az összes szemes fûszert pirítsuk meg, majd egy mozsárban törjük össze. Tegyünk egy mélyebb serpenyõbe kevés olívaolajat, zúzzuk apróra a fokhagymát, majd dobjuk az olajra, vigyázzunk ne égjen meg. Reszeljük rá a gyömbért is, majd kockázzuk fel a zöldhagyma zöldjét és azt is pirítsuk meg egy kicsit. Dobjuk rá az összetört fûszereket, majd azzal is süssük, amíg az olaj ki nem válik. Ezt követõen öntsük fel a kókusztejjel és forraljuk kicsit be a mártást. A halat a végén engedjük bele a mártásba, kb 5 perc alatt megfõl. Szórjuk rá a csili pelyhet és a koriander zöldet ( nekem ez is szárított volt), kóstoljuk meg, kell-e sózni, majd zárjuk el a lángot alatta. A rizst pároljuk meg, majd tálaljunk.