Halas citromos farfalle
sponsored links
Nagyon szeretem az olasz tésztákat. Nyitott szemmel járunk itthon is kaphatóak a nagyobb áruházakban. Nekem szerencsém van mert van egy Olaszországi forrásom ahonnan betudom szerezni. Így nagyon sok fajtát kitudtam már próbálni. A tésztáknál nagyon fontos a fõzési idõ.
Durva sóval ízesített forrásban lévõ vízben fõzzük ki õket,de nem fõzzük szét! - hanem ?al dente?, azaz fogkeményre fõzzük. Ez típustól függõen nagyjából 5-12 perc. Ezután leszûrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,majd az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak. Õk esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó. Ma egy citromos masnis tésztát próbáltam ki amihez egy halas szószt készítettem.
Durva sóval ízesített forrásban lévõ vízben fõzzük ki õket,de nem fõzzük szét! - hanem ?al dente?, azaz fogkeményre fõzzük. Ez típustól függõen nagyjából 5-12 perc. Ezután leszûrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,majd az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak. Õk esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó. Ma egy citromos masnis tésztát próbáltam ki amihez egy halas szószt készítettem.
Hozzávalók 4 személyre:
250 g citromos olasz farfalle / masnis tészta
25 dkg filézett afrikai harcsa
200 g vilsund kagyló katalán szószban
2 dl fõzõtejszín
4 evõkanál olivaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint só, õrölt bors
Elkészítése:
A tésztát sós forrásban lévõ vízbe fõzzük ki. Ennek a tésztának a fõzési ideje 5-6 perc,és nagyon fontos hogy nem öblítjük le! A megfõtt tésztát leszûrjük és azonnal az elkészített halas szószhoz keverjük!
A harcsát vágjuk kisebb kockákra,majd az olajon süssük át.
Adjuk hozzá a katalán szószos kagylót,majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
Keverjük bele a tejszínt és a kifõzött masnis tésztát és 5 percig fõzzük össze vele,majd vegyük le a gázról. Friss összevágott petrezselyemzölddel szórjuk meg és máris tálalhatjuk.
Fontos: csak annyit készítsünk ami azonnal el is fogy,mert a halas tésztákat nem ajánlatos melegítve fogyasztani!
A fotóimon még nem kevert állapotban láthatjátok.Ennek az az oka hogy szebben fotózható így a fogás,de a fotózás után természetesen összekevertem és 5 percig össze is fõztem a szósszal.