Halas burgonyagratin
sponsored links
A burgonyagratin a francia, az olasz és a spanyol konyha ételei között egyaránt megtalálható. A gratinálás mártással leöntött, jellemzõen sajttal megszórt ételnek forró sütõben (csõben:) való sütését jelenti. (Csõben sülteknek is hívják az ilyen módon készített ételeket.) A burgonyagratin esetében a nagyon vékonyra szeletelt vagy gyalult burgonyára kerül a tejszínes öntet. A franciák gruyere sajtot tesznek a rétegek közé, természetesen fokhagymával és kevés szerecsendióval ízesítik. Az olaszok inkább mozzarellát és parmezán sajtot használnak és a burgonyarétegek közé kerül még némi hagyma is. A spanyolok a tejszínes öntetet ízesítik szardíniával, fokhagymával, sajttal, aprított petrezselyemmel.
Én is most ezt a spanyols változatot készítettem el. A szardíniafilé helyett...
Én is most ezt a spanyols változatot készítettem el. A szardíniafilé helyett...