Hal és tészta avagy Még mindig lazítok
sponsored links
Még mindig lazítok és még mindig (viszonylag) könnyû kajákban gondolkodom.
Pl. ?
?
TÕKEHALAS PARADICSOMOS FUSILLI,
CSEMEGEKUKORICÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg színes fusilli (vagy orsó tészta)
80 dkg friss tõkehalfilé (ez kb. 1 kiló fagyasztott, kiolvasztva)
40 dkg paradicsom
20 dkg csemegekukorica (konzerv)
3 ek. balzsamecet
kakukkfû
bors, só
A tésztát kifõzzük.
A halfiléket az ujjainkkal eltépkedjük, ?szétmorzsoljuk?, !!! ezt azért is az ujjainkkal végezzük, hogy garantáltan szálkamentes legyen !!! de utána még késsel is megcsapkodhatjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, és egy serpenyõben olívaolajon elkezdjük párolni, pár perc után meglocsoljuk balzsamecettel, hozzáadjuk a halat, kakukkfûvel és borssal ízesítve kb. 10 percig lassan pároljuk, fõzzük. Aztán beleborítjuk a kukoricát, és a kifõtt tésztát, alaposan összeforgatjuk, majd forrón tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk sajttal, bár én ezt most kihagytam.
Óvatosan mondom, mielõtt le Jamie-ztek, egy ici-pici, nem sok, ippeg csak alig, a zize miatt, jól áll néki a chili is.