Hal és sajt avagy Egy jó tanács
sponsored links
Miért jó ha halat eszünk?
Röviden: Halat kell enni, mert az egészséges!
Hosszabban: A halhús az egyik legjobb állati fehérjeforrás, és bõven megtalálható benne az Omega-3 zsírsav.
Õszintén: Rengeteg divatos, egészséges étkezési trendet "követünk", mindenhol halljuk, hogy hetente, legalább kétszer kellene halat fogyasztanunk; mégis Magyarország kullog, a maga picivel több, mint 4,5 kilójával a lista végén.
Világviszonylatban az egy fõre jutó, átlagos, halfogyasztás 2016-ban elérte a 20 kilót !!!
Õszintén: Rengeteg divatos, egészséges étkezési trendet "követünk", mindenhol halljuk, hogy hetente, legalább kétszer kellene halat fogyasztanunk; mégis Magyarország kullog, a maga picivel több, mint 4,5 kilójával a lista végén.
Világviszonylatban az egy fõre jutó, átlagos, halfogyasztás 2016-ban elérte a 20 kilót !!!
BORSOS MORZSÁBAN SÜLT SÜGÉRFILÉ,
KÁPIÁS-SAJTMÁRTÁSSAL ÉS FUSILLIVEL
Hozzávalók:
4 adag nílusi sügérfilé
1 db Kápia paprika
2 db tömlõs, natúr vagy tejszínes sajt (1/10 dkg)
5 dkg Feta sajt
4 dl tej
5 dkg vaj
2 csapott ek. liszt
20 dkg fusilli (teljes kiõrlésû)
kakukkfû (citromos)
színes bors
só
A sügérfiléket 4 vagy 8 darabra vágjuk, besózzuk, és frissen õrölt színes borssal kevert zsemlemorzsába forgatjuk illetve jól belenyomkodjuk.
Egy serpenyõben olívaolajon, kis lángon, oldalanként 5-6 perc alatt, szép pirosra sütjük.
A mártáshoz, apró kockákra vágjuk a Kápia paprikát, és egy másik serpenyõben, a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk, átforrósítjuk (finoman piríthatjuk is), aztán felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve sûrûre fõzzük, kiforraljuk, közben hozzáadjuk a tömlõs sajtokat, és belemorzsoljuk a Fetát, megsózzuk, kakukkfûvel ízesítjük.
Jelen esetben, jó fajta, teljes kiõrlésû fusilli tésztával tálaltam, de természetesen másféle köret is megteszi, pl. orsó tészta ? aszta ez mekkora pojén, má megint ?