HAL-HAMBURGER ZÖLD OLIVABOGYÓVAL
sponsored links
/HAMBURGER DI PESCE CON LE OLIVE/
...... erre mondja a férjem, hogy jó az ebéd, mert "tunkolós"... mondjuk az egész
olasz nép szeret "tunkolni", széles mosollyal, nagy elégedettséggel... bár nincsenek
egyedül (szerintem) ezzel a jó szokásukkal :-) Ez az étel duplán olivabogyós, hiszen
a hamburgerben is van, és a szószban is. Mi igy szeretjük .... ilyen NAGYON olivásan ?
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg szálkamentes tengeri halfilé
1 kis hagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 darab halványitó zellerszár
1 kis üveg zöld olivabogyó leszûrve
1 tojás
3 dl paradicsom (konzerv)
majoranna, petrezselyemzöld
néhány kanálnyi zsemlemorzsa
só, bors, olivaolaj, liszt
A hal húst megmossuk, leitatjuk. Darabológépbe tesszük. Izlés szerint
finomra, vagy enyhén darabosra mixeljük. Egy üvegtálba öntjük.
Hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, a finomra vágott olivabogyót (a fele
üvegnyit), sózzuk, borsozzuk, és vágott petrezselyemzölddel, csipet
majorannával izesitjük.
Hamburgereket formázunk belõle.
Egy teflon seprenyõbe kevés olivaolajat öntünk, és megfuttatjuk az
apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a kis karikára vágott zellert.
Felöntjük a paradicsommal, enyhén sózzuk, és kb 15 percig fõzzük.
(ha sûsû paradicsomot használunk, akkor természetesen vizzel
kissé higithatjuk a szószt)
Közben a megformázott hamburgereket óvatosan megforgatjuk
lisztben, és egy másik serpenyõben 4-5 evõkanálnyi olivaolajon
mindket oldalán pár perc alatt megsütjük.
Ráöntjük az illatos paradicsom szószt, hozzáadjuk a maradék
karikára vágott olivabogyókat, és további 10 perc alatt készre
fõzzük.
Tálalásnál friss apróra vágott petrezselyemmel bõven megszórjuk.
...... erre mondja a férjem, hogy jó az ebéd, mert "tunkolós"... mondjuk az egész
olasz nép szeret "tunkolni", széles mosollyal, nagy elégedettséggel... bár nincsenek
egyedül (szerintem) ezzel a jó szokásukkal :-) Ez az étel duplán olivabogyós, hiszen
a hamburgerben is van, és a szószban is. Mi igy szeretjük .... ilyen NAGYON olivásan ?
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg szálkamentes tengeri halfilé
1 kis hagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 darab halványitó zellerszár
1 kis üveg zöld olivabogyó leszûrve
1 tojás
3 dl paradicsom (konzerv)
majoranna, petrezselyemzöld
néhány kanálnyi zsemlemorzsa
só, bors, olivaolaj, liszt
A hal húst megmossuk, leitatjuk. Darabológépbe tesszük. Izlés szerint
finomra, vagy enyhén darabosra mixeljük. Egy üvegtálba öntjük.
Hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, a finomra vágott olivabogyót (a fele
üvegnyit), sózzuk, borsozzuk, és vágott petrezselyemzölddel, csipet
majorannával izesitjük.
Hamburgereket formázunk belõle.
Egy teflon seprenyõbe kevés olivaolajat öntünk, és megfuttatjuk az
apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a kis karikára vágott zellert.
Felöntjük a paradicsommal, enyhén sózzuk, és kb 15 percig fõzzük.
(ha sûsû paradicsomot használunk, akkor természetesen vizzel
kissé higithatjuk a szószt)
Közben a megformázott hamburgereket óvatosan megforgatjuk
lisztben, és egy másik serpenyõben 4-5 evõkanálnyi olivaolajon
mindket oldalán pár perc alatt megsütjük.
Ráöntjük az illatos paradicsom szószt, hozzáadjuk a maradék
karikára vágott olivabogyókat, és további 10 perc alatt készre
fõzzük.
Tálalásnál friss apróra vágott petrezselyemmel bõven megszórjuk.