Hajtogatott töpörtyûs pogácsa
sponsored links
Ismét töpörtyûs pogácsa sült itthon. A múltkori medvehagymás változaton nem sokat módosítottam. Medvehagyma már nincs, de nem is ez a lényeg. A tepertõbe belekevertem másfél evõkanál vörösbort. A tésztát vastagabbra nyújtottam, hogy magasabbak legyenek a pogácsák. Oldalról megsodorgattam õket, hogy kerekebbek legyenek. A tésztába kevert só mennyiségét is növeltem: egy evõkanál és egy csapott teáskanál került most bele.
A töpörtyût elfeleztem és a felét apróra daráltam, a másik felét pedig kissé darabosabbra.
Az elkészítés egyébként megegyezik a medvehagymás verziónál leírtakkal. A krumplipüré ismét nagyon puha, foszlósan remegõs pogácsát eredményezett. Hiába mondom a családomnak, hogy kihûlve jobb, mint most gõzölgõ belsõvel. Nem hallgatnak rám. Ülünk mind a négyen a tepsi körül és feszített tempóban pusztítjuk a pogácsákat. Katus félénken azt javasolta, hogy ...