Hajj (dina), de tartalmas
sponsored links
Aki erõs és okos akar lenni, sokat kell belõle enni. A hajdinát az óriások eledeleként tarják számon egy nepáli legenda szerint.
A hajdina régóta termesztett, kedvelt, sokoldalú gabonaféle. Ázsiából, annak is inkább a középsõ részébõl származik, Japánba fõként tészta formájában fogyasztják, de Oroszországban, Ukrajnában, Szibériában, Lengyelországban és a szomszédos szláv népeknél is az alapélelmiszerek közé sorolható.
Magyarországra valószínûleg Osztrák közvetítéssel került, talán a Monarchia idején.
Igénytelensége miatt, szinte bárhol megterem, talán ezért is hívják a szegény ember gabonájának, de ennek dacára termesztése mégsem túl népszerû mert alacsony a terméshozama és nehéz a hántolása, ami sajnos az árában meg is mutatkozik.
Csak 1 érdekesség: Franciaországban hajdinamézzel ízesített sör is készítenek.VARGÁNYÁS HAJDINALEVES
Hozzávalók: ...