Hajdinás sárgarépaleves

2014-04-26

sponsored links

Hozzávalók:
  • 10 dkg (bio) hajdina
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 kisebb zellergumó
  • õrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • (kókusz)olaj

Elkészítés:
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, felkarikázzuk tetszés szerint.
  2. Egy kevés (kókusz)olajat hevítünk, belerakjuk a zöldségeket és pár percig pirítjuk, közben kavargatjuk. 
  3. Sózzuk, borsozzuk. 
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig fõzzük, míg nagyjából megpuhul.
  5. Ekkor botmixer segítségével pürésítjük, de nem kell teljesen, maradhat kicsit darabos is. (Nem krémlevest készítünk.)
  6. Visszatesszük fõni a levest, hozzáadjuk a hajdinát és még töltünk hozzá annyi vizet, hogy elérjük a kívánt sûrûséget. Újra fûszerezzük, ha szükséges.
  7. Addig fõzzük, míg a hajdina is megpuhul.
  8. Finomra vágott friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.


Megjegyzések, tapasztalatok:
- "A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetõen az emésztést is támogatja." (forrás: mindmegette)
- A recept forrása: http://splitinapok.blogspot.hu/2013/09/sargarepa-leves-hajdinaval.html

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/04/hajd...

sponsored links

Keres?s