Hajdinás sárgarépaleves
sponsored links
Hozzávalók:
Elkészítés:
Megjegyzések, tapasztalatok:
- "A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetõen az emésztést is támogatja." (forrás: mindmegette)
- A recept forrása: http://splitinapok.blogspot.hu/2013/09/sargarepa-leves-hajdinaval.html
- 10 dkg (bio) hajdina
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 1 kisebb zellergumó
- só
- õrölt bors
- petrezselyemzöld
- (kókusz)olaj
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, felkarikázzuk tetszés szerint.
- Egy kevés (kókusz)olajat hevítünk, belerakjuk a zöldségeket és pár percig pirítjuk, közben kavargatjuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig fõzzük, míg nagyjából megpuhul.
- Ekkor botmixer segítségével pürésítjük, de nem kell teljesen, maradhat kicsit darabos is. (Nem krémlevest készítünk.)
- Visszatesszük fõni a levest, hozzáadjuk a hajdinát és még töltünk hozzá annyi vizet, hogy elérjük a kívánt sûrûséget. Újra fûszerezzük, ha szükséges.
- Addig fõzzük, míg a hajdina is megpuhul.
- Finomra vágott friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- "A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetõen az emésztést is támogatja." (forrás: mindmegette)
- A recept forrása: http://splitinapok.blogspot.hu/2013/09/sargarepa-leves-hajdinaval.html