Hajdinás hússal töltött édes káposzta, azaz fitness töltött káposzta

2012-02-26

sponsored links


Érdekes, hogy a töltött káposztát mindenki nagyon nehéz és hizlaló ételnek tartja, de hiszen a káposzta önmagában zsírégetõ zöldség és rendkívül jó méregtelenítõ is.

Csak a töltött káposzta összeállításánál kell egy kicsit odafigyelni, hogy némely alapanyagot egészségesre cseréljünk az alábbi változtatásokkal:

  • A darált hús inkább pulyka vagy csirke legyen
  • Savanyú káposzta helyett inkább édes káposztából készült (de ki-ki ízlés szerint alakíthatja)
  • A szalonnás alapot hagyjuk ki és inkább a finom zöldfûszerekkel ellensúlyozzuk
  • A csülök helyett a darált húsba keverhetünk egy kis fõtt füstölt pulykasonkát, ami megadja a kellemes füstös ízt.
  • A fehér rizs helyett használjunk lassan felszívódó szénhidrát tartalmú gabonát. Jó hozzá a barnarizs, de most kifejezetten kísérletezõ szándékkal hajdinával készítettem el és nem bántam meg. Mert a hajdina kissé fûszeres zamata illik ehhez az egytálételhez

Hozzávalók ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2012/02/26/hajdina...

sponsored links

Keres?s