Hajdinás hússal töltött édes káposzta, azaz fitness töltött káposzta
sponsored links
Érdekes, hogy a töltött káposztát mindenki nagyon nehéz és hizlaló ételnek tartja, de hiszen a káposzta önmagában zsírégetõ zöldség és rendkívül jó méregtelenítõ is.
Csak a töltött káposzta összeállításánál kell egy kicsit odafigyelni, hogy némely alapanyagot egészségesre cseréljünk az alábbi változtatásokkal:
- A darált hús inkább pulyka vagy csirke legyen
- Savanyú káposzta helyett inkább édes káposztából készült (de ki-ki ízlés szerint alakíthatja)
- A szalonnás alapot hagyjuk ki és inkább a finom zöldfûszerekkel ellensúlyozzuk
- A csülök helyett a darált húsba keverhetünk egy kis fõtt füstölt pulykasonkát, ami megadja a kellemes füstös ízt.
- A fehér rizs helyett használjunk lassan felszívódó szénhidrát tartalmú gabonát. Jó hozzá a barnarizs, de most kifejezetten kísérletezõ szándékkal hajdinával készítettem el és nem bántam meg. Mert a hajdina kissé fûszeres zamata illik ehhez az egytálételhez
Hozzávalók ...