Hajdinás egytál valami (Vala¹sky kontrabá¹)
sponsored links
(A kép csak illusztráció :)
Még mindig a tavaszi selejtezés adja a fõztjeim alapját. A spájz magos dobozkáját is leltárba vettem, ahol ráakadtam egy adag hajdinára. Eszembe jutott, hogy ezt még a nyári cseh túra után vettem, mert szerettem volna reprodukálni a valach-földön megismert hajdinás ebédet. Itt már írtam róla egy kicsit.
Azért volt fontos lépés az életemben, mert nem szeretem a pohánkát, ez a kaja viszont nagyon ízlett. Egy receptet találtam csehül, ami hasonlított hozzá, aztán a csodás gugli fordítóval kihámoztam a lényeget.
Tegnap este nekiálltam, de annyira beteltem a tömény és szokatlan szagokkal (illatokkal), hogy nem volt kedvem megenni. Szinte biztos voltam benne, hogy nagy részét a kukamanó fogja megenni (és nagyon utálok kaját kidobni).
A stratégia az volt, hogy ma jól kiéheztetem magam. Nem reggeliztem (nem is nagyon kívántam). A délután közepén már megkordult a gyomrom, hogy akármilyen rossz is az a cucc, az éhséget elveszi, szóval hajrá.
Igen kellemes meglepetés volt. Az idõ megszépítette a hajdina "jellegzetes" ízét. Kétszer szedtem. A kuka manón ma is éhen marad...
Hozzávalók:
200 g hajdina
400 g krumpli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g füstölt hús ...