Hajdina és zöldség avagy Hétfõ hús nélkül
sponsored links
Nagyon jól telt a húsvége hétvége, jól meg tömtük a bendõnket; talán nem is nagy csoda, hogy, itt a hét elején, nem kívánja az emberfia a hús.
... vagy legalább is én nem kívánom.
... vagy legalább is én nem kívánom.
TEJSZÍNES- ZÖLDSÉGES HAJDINA RIZOTTÓ
Hozzávalók:
25 dkg hadina
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldbab (fagyasztott)
2 szál szálzeller
1 db kaliforniai paprika (piros)
1 fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1,5 dl fehérbor (félédes)
rozmaring
lestyán
só
olívaolaj
sajt
A szárzellert, a sárgarépát, a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, és olívaolajon együtt, egyszerre, elkezdjük pirítani. Közben felkockázzuk a kaliforniai paprikát és a hajdinával együtt a zöldséges alaphoz adjuk, megsózzuk; lestyánnal és rozmaringgal ízesítve, vízzel felöntögetve, kevergetve, úgy mint a rizottót, kívánt puhaságúra fõzzük.
A fõzés felénél, hozzáadjuk a fagyos zöldbabot és a bort; az utolsó 2 percben pedig a tejszínt, aztán kellemes szaftosra forraljuk.