Hajdina és gánica avagy Ez is meg vót

2017-08-07

sponsored links

Az új kedvencem a hajdina gánica, amit Szlovéniában önálló ételként, és köretként is kínálnak, de pl. gomba levesnél is elõfordul betétként.
Én a közelmúltban ismerkedtem meg vele, de egyáltalán nem bántam meg, és (talán nem  nagy bûn) egy kicsit egyszerûsítettem az elkészítésén.
Próbáljátok ki bátran; biztos vagyok benne, hogy még találkoztok vele, itt nálam, köretként is ?
Ja! a hadina gluténmentes! 












HAJDINA GÁNICA, 
PIRÍTOTT GOMBÁVAL ÉS SZALONNÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg hajdina liszt
1 l. víz
1 ek. tepertõkrém
25 dkg gomba
15 dkg szalonna
lilahagyma
tökmagolaj
rozmaring
olaj
A vizet felforraljuk, sóval, rozmaringgal ízesítjük és a tepertõkrémet is hozzáadjuk.
A forrásban lévõ vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, és lassú tûzön, folyamatosan kevergetve (8-10 perc) fõzzük, dagasztjuk, majd egy fedõvel letakarva, saját gõzében, 20-25 percig pihentetjük.
Közben szépen megpirítjuk a feldarabolt gombát, és a kis kockákra vágott szalonnát, szükség szerint egy kis olajat adhatunk hozzá.
Tálaláskor a gánicát "felborzoljuk" tányérokra adagoljuk, a tetejére tesszük a szalonnás gombát, majd megszórjuk apóra vágott lilahagymával, és tökmagolajjal megcsepegtetjük.

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/08/...

sponsored links

Keres?s