Hajdina gombával brokkolival és hagymasalátával
sponsored links
Amikor tudom, hogy nem lesz idõm délelõtt az ebédfõzésre többnyire leforrázok valamilyen gabonát egy ételtermoszban. Aztán mellé a rendelkezésre álló idõ függvényében adhatunk nyers zöldségeket, ezekbõl salátát, vagy fõtt zöldséges ételt készíteni.
A hajdina termoszban történõ elkészítésérõl már írtam itt.
A gombát megmostam, vékony szeletekre vágtam, és egy apróra vágott hagymával együtt 1 evõkanál olíva olajon megpároltam.
A hagymasalátához nagyon vékony karikákra szeltem a hagymát, egy szûrõkanálban kétszer belemártottam forró vízbe, majd lecsöpögtettem. Egy teáskanál finomítatlan nádcukrot 2 evõkanál almaecetet, és 1/4 teáskanál sót összekevertem ...