Hagyományos ételek falusi alapanyagokból: vasárnapi ebéd tanyasi tyúkból
sponsored links
A férjem úgy tartja, hogy egy feleségnek tudnia illik jó tyúkhúslevest fõznie. Nagyvárosban élünk, itt is születtünk, de a hagyományos tyúkhúsleves úgy tartozik hozzá téli vasárnapjainkhoz, mint fenyõfa a karácsonyhoz.
Persze nem minden vasárnap ezt eszünk, hiszen nem bírnánk tyúkkal. Annyi tanyasi tyúk manapság majdnem, hogy beszerezhetetlen. Úgy havonta kerül a vasárnapi ebédasztalra, de ezek a vasárnapok jeles napok.
Most két tyúkhoz jutottam hozzá. Anyósomat és apósomat vártuk vasárnapi ebédre, így a nagyobbikat, a háromkilósat fõztem meg.
Anyósom fõzi a legjobb húslevest, amit azóta ettem, hogy apai nagymamám nincsen közöttünk, úgyhogy apósom azon véleménye, hogy fõzök olyat, mint anyósom megnyugtató számomra.
Egyébként semmi extra nincs a tyúkhúsleves fõzésében ...