Hagyományos ételek falusi alapanyagokból: vasárnapi ebéd tanyasi tyúkból

2011-12-14

sponsored links


A férjem úgy tartja, hogy egy feleségnek tudnia illik jó tyúkhúslevest fõznie. Nagyvárosban élünk, itt is születtünk, de a hagyományos tyúkhúsleves úgy tartozik hozzá téli vasárnapjainkhoz, mint fenyõfa a karácsonyhoz.

Persze nem minden vasárnap ezt eszünk, hiszen nem bírnánk tyúkkal. Annyi tanyasi tyúk manapság majdnem, hogy beszerezhetetlen. Úgy havonta kerül a vasárnapi ebédasztalra, de ezek a vasárnapok jeles napok.

Most két tyúkhoz jutottam hozzá. Anyósomat és apósomat vártuk vasárnapi ebédre, így a nagyobbikat, a háromkilósat fõztem meg.

Anyósom fõzi a legjobb húslevest, amit azóta ettem, hogy apai nagymamám nincsen közöttünk, úgyhogy apósom azon véleménye, hogy fõzök olyat, mint anyósom megnyugtató számomra.

Egyébként semmi extra nincs a tyúkhúsleves fõzésében ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s