Hagyományos töltött tojás

2018-04-19

sponsored links

Nagyon ritkán készítek ilyen töltött tojást, mindig valahogyan másképp akarom megvariálni. No, de a múltkoriban ilyenre fájt a fogam. A húgommal szinte egyszerre készítettük. A felsõ képen az övé, az alsón az enyém van rajta. :D



Hagyományos töltött tojás (Pástétomos töltelékkel)

Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 1 kisebb májpástétom, 1 kics hagyma vagy 1-2 cikk fokhagyma, 2-3 dl majonéz, 1 dl sûrû joghurt, só, bors, cukor, citromlé.

Elkészítése:  A tojásokat keményre fõzzük, lehûtjük és meghámozzuk. Mindegyiket kettévágjuk, sárgáját kikaparjuk és villával összetörjük. Ezután összedolgozzuk a májpástétommal, a lereszelt hagymával vagy fokhagymával, illetve annyi (1-2 evõkanálnyi) majonézzel, amennyi szükséges, hogy puha, krémes, de formáját jól megtartó tölteléket kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük. A kész krémet betöltjük a fél tojásfehérjékbe, majd beleállítjuk az idõközben elkészített mártásba. A mártáshoz a maradék majonézt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük. Tetszés szerint díszítjük. 

A FÕZ. ISK/2018.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/04/h...

sponsored links

Keres?s