Hagyományos töltött tojás
sponsored links
Nagyon ritkán készítek ilyen töltött tojást, mindig valahogyan másképp akarom megvariálni. No, de a múltkoriban ilyenre fájt a fogam. A húgommal szinte egyszerre készítettük. A felsõ képen az övé, az alsón az enyém van rajta. :D
Hagyományos töltött tojás (Pástétomos töltelékkel)
Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 1 kisebb májpástétom, 1 kics hagyma vagy 1-2 cikk fokhagyma, 2-3 dl majonéz, 1 dl sûrû joghurt, só, bors, cukor, citromlé.
A FÕZ. ISK/2018.
Hagyományos töltött tojás (Pástétomos töltelékkel)
Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 1 kisebb májpástétom, 1 kics hagyma vagy 1-2 cikk fokhagyma, 2-3 dl majonéz, 1 dl sûrû joghurt, só, bors, cukor, citromlé.
Elkészítése: A tojásokat keményre fõzzük, lehûtjük és meghámozzuk. Mindegyiket kettévágjuk, sárgáját kikaparjuk és villával összetörjük. Ezután összedolgozzuk a májpástétommal, a lereszelt hagymával vagy fokhagymával, illetve annyi (1-2 evõkanálnyi) majonézzel, amennyi szükséges, hogy puha, krémes, de formáját jól megtartó tölteléket kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük. A kész krémet betöltjük a fél tojásfehérjékbe, majd beleállítjuk az idõközben elkészített mártásba. A mártáshoz a maradék majonézt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük. Tetszés szerint díszítjük.
A FÕZ. ISK/2018.