Hagyományos nyári fogások, kissé megkésve
sponsored links
Töltött paprika |
Az augusztusi hónap nem éppen úgy alakult, ahogyan terveztem, bár hozzászokhatnék már lassan, hogy ilyenkor elõjön az allergiám... Nem olyan régóta, 4 éve vagyok a parlagfû pollenjére allergiás, de ez ebben az évben azzal is jár, hogy esténként nagyon könnyezik a szemem, így nem sok idõt tudok a számítógép elõtt tölteni. Bár ezeket az ételeket tipikusan nyári fogásoknak tartjuk, azért még szeptemberben is az asztalunkra kerülhet. Példának okáért nagymamám búcsúkor mindig fõzött töltött paprikát. Az pedig nálunk egy hét múlva lesz! Érdekességként megosztom, hogy Bodajkon és felnevelõ falucskámban is ugyanakkor, szeptember elején, Mária-napkor szokott lenni a búcsú.
Töltött paprika
Hozzávalók:
10 db duci TV paprika
50 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
nagy doboz paradicsompüré (400 g)/vagy paradicsomlé
1 db tojás
só, cukor, õrölt bors, pirospaprika ízlés szerint ...