Hagyományos lekváros palacsinta
sponsored links
Ez az abszolút alap-alap palacsinta. Mindenki egy kicsit másképp csinálja, nekem leginkább ez a tejes-vizes változat vált be. És bár akárcsupán 1 tojással is mûködne, sokkal jobb állagú lesz az, amiben több tojás van. Amikor készítettem (ez még a nyáron volt :) ) csak apró méretû tojásaim voltak, úgyhogy nagyobbacska tojásokból 2 is elég. Az elkészült palacsintákat természetesen bármivel meg lehet tölteni, a lekvár csak az egyik opció.
Hagyományos lekváros palacsinta
Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 30 dkg liszt, 3 kicsi tojás, 2 csipet só, 3 evõkanál olaj, 2,5 dl tej, 7 dl víz;
továbbá: lekvár, fahéj, porcukor.
Elkészítése: A lisztet simára keverjük a tojással, a sóval meg a kicsinként adagolt tejjel, majd hozzáadunk 2 evõkanál olajat, és rendre belekeverjük a vizet is. Olajjal vékonyan megkent serpenyõben kb. 20 hígpalacsintát sütünk belõle. A bármilyen lekvárt elkeverjük kevés fahéjjal, megkenjük vele a palacsintákat, és feltekerjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.